Politică de returnare

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 14 zile de la denuntarea contractului. Se recomanda utlizarea aceluiasi serviciu de transport utilizat pentru receptionarea produselor.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Consumatorul este responsabil in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.Prin urmare în timpul perioadei de retragere, consumatorul ar trebui sa mânuiască și să inspecteze bunurile cu grija necesară.

Procedura de retragere din contract - Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza Raio Management S.R.L. cu privire la decizia de retragere din contract prin una din variantele: completare model formular la adresa: https://bebefast.ro/returnari   sau o declaratie neechivoca facuta pe un mediu durabil (hartie, mail). Consumatorul are la dispozitie 14 zile de la primirea produselor pentru a anunta retragerea din contract. Scrisoarea de retragere in format hartie se trimite pe adresa postala Raio Management S.R.L. : Str. Litovoi Voievod, Nr. 1, Bl. OD7A, ET.5, Ap. 21, Sector 2, Bucuresti, iar scrisoarea electronica (mail) pe adresa office[at]bebefast.ro.

Produse excluse, fara drept de returnare

Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate/ cutia nedeschisa/ cutia nu prezinta urme in interior ca a fost deschisa:

  • Consumabile (acumulatori, scutece, absorbante,etc);
  • Produse care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena (produse de ingrijire/ igiena personala, aspiratoare nazale, suzete,tetine, biberoane,lenjerie intima, pompe pentru sani, etc);

Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.

Documentul cu politica de returnare integrala se gaseste la urmatorul link: Politica de returnare